Հայ ճարտարապետների կոնստրուկտիվիզմ ոճի ստեղծագործությունների հորինվածքային առանձնահատկությունները - Պետրոսյան, Անահիտ Խաչատուրի / Petrosyan Anahit (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան, 2003)
Աշխատանքը նվիրված է հրատապ խնդիրներից մեկին՝ հայ կոնստրուկտիվիստ ճարտարապետների ստեղծագործության ուսումնասիրությանը / Работа посвящена одной из актуальных проблем - исследованию творчества армянских архитекторов-конструктивистов
ԺԸ.00.01 «Ճարտարապետություն» մասնագիտությամբ ճարտարապետության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Վ. Կարապետյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Մ. Հասրաթյան, Մ. Ա. Գասպարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի քաղաքաշինության գիտահետազոտական և նախագծային ինստիտուտ ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Ճարտարապետություն / Architecture