Հայերենի իրանական փոխառությունները - Հովհաննիսյան, Լավրենտի Շահենի / Hovhannisyan Lavrenti (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 1994)
Հայերենի իրանական տարրի գիտական ուսումնասիրությունը սկսվում է համեմատական լեզվաբանության կազմավորման շրջանից / Докторская диссертация, представленная к публичной защите как монография, посвящена исследованию иранских заимствований в армянском языке древнеармянского (грабар) периода
Ժ.02.02 «Հայոց լեզու» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճան հայցելու ատենախոսություն ; Երևան-1994 ; Աշխատանքը կատարվել է ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Մ. Նալբանդյան, Ս. Ա. Գալստյան, Հ. Մ. Ամալյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 41 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics