Արդյունավետ աշխատավարձի տնտեսամաթեմատիկական մոդելների կիրառությունները անհամաչափ տեղեկատվության պայմաններում (ՀՀ տնտեսության օրինակով) - Թորոյան, Հասմիկ Վասակի / Toroyan Hasmik (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2009)
Հետազոտության հիմնական նպատակն է՝ անցումային և զարգացող երկրների սոցիալ-տնտեսական առանձնահատկություններից ելնելով, այդ երկրների համար առավել բնորոշ, անհամաչափ տեղեկատվության առկայության պայմաններում հետազոտել և զարգացնել ժամանակակից տնտեսագիտության կարևոր ուղղություններից մեկի՝ արդյունավետ աշխատավարձի որոշակի, հատկապես անդրազգային ֆիրմաների ազդեցությունները ներառած, մոդելներ և դրանց լուծումները / Диссертация посвящена изучению элементов теории эффективной зарплаты в условиях асимметричной информации для развивающихся и переходных экономик и разработке для таких рынков адекватной модели взаимодействия транснациональных и отечественных фирм
Ը.00.08 «Տնտեսագիտամաթեմատիկական մեթոդներ և մոդելավորում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ա. Դավոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Բ. Հ. Եղիազարյան, Հ. Մ. Ավետիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics