Ալիլային և պենտենինային ամոնիումային համակարգերի հալոգենացման, դեհիդրոհալոգենացման օրինաչափությունների և հակավիրուսային ակտիվության ուսումնասիրումը - Մարգարյան, Նունե Հովհաննեսի / Margaryan Nune (ՀՀ ԳԱԱ օրգանական քիմիայի ինստիտուտ, 2004)
Ամինները և ամոնիումային միացությունները հանդես են գալիս որպես կենսաբանորեն ակտիվ նյութեր, անալիտիկ ռեագենտներ, մակերևույթային ակտիվ նյութեր և ունեն նաև լայն կիրառություն օրգանական սինթեզում / В диссертационной работе исследовано бромирование ряда аммониевых солей, содержащих группы аллильного и пентенинового типа, a также некоторые вопросы дегидрогалоидирования полученных соединений
Բ.00.03 «Օրգանական քիմիա» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ օրգանական քիմիայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Խ. Գյուլնազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Ս. Սարգսյան, Հ. Բ. Բաղդասարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 17 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry