Ավանդույթը և նորարարությունը Էդգար Ալլան Պոյի արձակում / Tradition and novelty in Edgar Allan Poe's prose - Գալստյան, Անի Րաֆֆիի / Galstyan Ani (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2017)
Ատենախոսությունը նվիրված է 19-րդ դարի ամերիկյան գրականության և ռոմանտիզմի խոշորագույն հեղինակներից մեկի՝ Էդգար Ալլան Պոյի արձակում ավանդույթի և նորարարության շերտերի քննությանը / Диссертация посвящена исследованию пластов традиций и нововведений в прозе одного из крупнейших авторов американской литературы и романтизма 19-ого века Эдгара Аллана По / Thesis is dedicated to the analysis of layers of tradition and novelty in Edgar Allan Poe's prose
ժ.01.07 «Արտասահմանյան գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Կ. Ռ. Մատինյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Ա. Էդոյան, Ս. Վ. Ապրեսովա ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 144 էջ, սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies