Возбуждение и экспериментальное исследование гидродинамических движений в жидких кристаллах лазерным излучением / Հեղուկ բյուրեղներում լազերային ճառագայթմամբ հիդրոդինամիկ շարժումների գրգռում և փորձարարական հետազոտություն - Առաքելյան, Արտակ Գենայի / Arakelyan Artak (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2009)
Гидродинамические движения жидкостях и газах являются одними из первых нелинейных физических эффектов, исследованных многими физиками и математиками / Ատենախոսությունում ներկայացված են հեղուկ բյուրեղի շերտում լազերային ճառագայթմամբ և մեխանիկական տատանումներով գրգռված հիդրոդինամիկ շարժումների հետազոտությունները
Ա.04.21 «Լազերային ֆիզիկա» մասնագիտությամբ Ֆիզիկա-մաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Բ. Ալավերդյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Խ. Վ. Ներկարարյան, Ա. Հ. Մելիքյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ֆիզիկական հետազոտութնունների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics