Գաղտնիք գեներացնող կենսաչափական համակարգի ինֆորմացիոն-տեսական հետազոտություն և նոր փաթեթի մշակում R միջավայրի համար / Information theoretical analysis of biometric generated secret key sharing system and development of new package for R environment - Փահլևանյան, Նարեկ Սամսոնի / Pahlevanyan Narek (ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտ, 2016)
Վերջին տարիներին անվտանգության միջոցների մշակման կարևոր բաժին է կազմում կենսաչափական տվյալների վրա հիմնված բազմազան համակարգերի հետազոտումը / В последние годы, важной частью разработки средств безопасности стали исследования различных систем, основанных на применении биометрических данных / In recent years, the exploration of various systems based on biometric data is becoming an important part of the security sector
Ե.13.04 «Հաշվողական մեքենաների, համալիրների, համակարգերի և ցանցերի մաթեմատիկական և ծրագրային ապահովում» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Ե. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Բ. Մարանջյան, Մ. Ղ. Գյուրջյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems