Պահուստների տեղը բանկային համակարգում - Գևորգյան, Գարեգին Արարատի / Gevorgyan Garegin (Երևանի պետական ժողովրդական տնտեսության ինստիտուտ, 1999)
Հետազոտության նպատակը ՀՀ պահուստների նկատմամբ պահանջարկի վրա ազդող գործոնների, պահուստների կառավարման ընթացքում օպտիմալ որոշումների ընդունման տարբերակների բացահայտումը և գնահատումն է՝ ստացված արդյունքների Հայաստանի ֆինանսական շուկայի մասնակիցների կողմից գործնական օգտագործման հնարավորության վերլուծությամբ / В результате данной работы предложены некоторые методы и подходы к управлению активами, в частности резервами, которые способствуют повышению эффективности управления активами как Центрального, так и коммерческих банков Армении
Ը.00.01 «Տնտեսագիտության տեսություն» և Ը.00.03 «Ֆինանսներ, դրամաշրջանառություն և վարկ» մասնագիտություններով տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1999 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝՝ Գ. Ա. Ղարիբյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Լ. Սարգսյան, L. Հ. Բադանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ էկոնոմիկայի նախարարության տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics