Կրթամշակութային կյանքը և հայապահպանության խնդիրները Սիրիայի և Լիբանանի հայ համայնքներում 1920-1930-ական թթ. / Educational and cultural life and Armenian identity preservation issues in Syria and Lebanon in 1920-1930s - Ժամխարյան, Կարո Աղվանի / Zhamkharyan Каго (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2015)
Հայագիտության շրջանակներում առանձնակի կարևորություն է ներկայացնում հայկական Սփյուռքի պատմության ուսումնասիրությունը / Кандидатская работа посвещена мисии культурно-образовательной жизни армяносохранения в сирийской и ливанской армянских общин 1920-1930 гг. / The issues related to cultural and educational life and the mission of Identity preservation of Syrian and Lebanese Armenians are elucidated in dissertation
Է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան Հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Գ. Գևորգյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ս. Վիրաբյան, Ա. Ա. Ֆիշենկճյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարանի սփյուռքագիտության ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History