Теоретическое исследование межзонного оптического поглощения в квантовых полупроводниковых структурах / Քվանտային կիսահաղորդչային կառուցվածքներում միջգոտիական օպտիկական կլանման տեսական ուսուսնասիրություն - Աթոյան, Մհեր Սերգեյի / Atoyan Mher (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2005)
Изучение края оптического поглощения света полупроводниками остается одним из наиболее мощных инструментов определения их зонной структуры / Ներկայացվող ատենախոսությունում տեսականորեն ուսումնասիրված են լույսի միջգոտիական կլանումը քվանտացված կիսահաղորդչային կառուցվածքներում
Ա.04.10 «Կիսահաղորդիչների ֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Մ. Ղազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Գ. Ալեքսանյան, Խ. Վ. Ներկարարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 19 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics