Գյուղատնտեսության ինժեներատեխնիկական համալիր ծառայության և էներգախնայող տեխնոլոգիաների ու մեքենաների մշակման գիտական հիմունքները - Մարգարյան, Արմեն Ստեփանի / Margaryan Armen (Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիա, 2003)
Սեփականաշնորհմանը զուգընթաց իրենց լուծումը չգտան գյուղատնտեսության նյութատեխնիկական ապահովման ու սպասարկումների կազմակերպման, գյուղատնտեսական հումքի վերամշակման և ուրիշ շատ խնդիրներ / В условиях перехода агропромышленного комплекса Армении к рыночной экономике при острейшем дефиците сельскохозяйственной техники, со старении, снижении показателей надежности существенное значение приобретает максимальное использование имеющихся резервов для интенсивной эксплуатации машинно-тракторного парка
Ե.20.01 «Գյուղատնտեսական արտադրության մեքենայացում և մեքենաներ» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիայում ; Գիտական խորհրդատու՝ Ա. Պ. Թարվերդյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Մ. Սարգսյան, Ա. Կ. Ամիրյան, Գ. Հ. Մանասյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Գյուղատնտեսության մեքենայացման և էլեկտրիֆիկացիայի գիտահետազոտական ինստիտուտ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 53 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology