Моделирование процессов получения прокаткой металлических заготовок продуктов различного сечения и изучение соответствующих напряженно-деформированных состояний / Մետաղական նախապատրաստվածքներից գլոցմամբ տարբեր հատույթներով արտադրատեսակների ստացման գործընթացների մոդելավորում և համապատասխան լարվածադեֆորմացիոն վիճակների ուսումնասիրություն / Modeling of rolling processes of metallic blanks for making different section items and the study of corresponding stress-strain state - Մոթալլեբի, Սեյեդ Ռեզա / Motallebi Seyed (ՀՀ ԳԱԱ մեխանիկայի ինստիտուտ, 2013)
На современном этапе развития науки и техники важное место отводится сферам металлургии и машиностроения, особенно при решении задач обработки давлением литых и порошковых материалов / Վերլուծական մեթոդով ուղղանկյուն հատույթով շերտի գլոցման գործընթացի լարվածադեֆորմացիոն վիճակի (ԼԴՎ) հետազոտումը բավականին բարդ է և քիչ ուսումնասիրված / Analytic investigation of rolling processes is a rather complicated and little-studied process especially this concerns the rolling of different types of blanks of cast and sintered powder materials, which depends on their multivariate nature
Ա.02.04 «Դեֆորմացվող պինդ մարմնի մեխանիկա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար` Գ. Լ. Պետրոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ` Կ. Բ. Ղազարյան, Բ. Ս. Բալասանյան ; Առաջատար կազմակերպություն` Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics