Անգլերեն բժշկագիտական խոսքի ոճաժանրային առանձնահատկությունները / The functional and generic peculiarities of medical English - Օհանյան, Մարիաննա Միհրանի / Ohanyan Marianna (Երևանի պետական համալսարան, 2013)
Ուսումնասիրության առարկան բժշկագիտական խոսքն է, որի քննության շրջանակներում անդրադարձել ենք անգլերեն բժշկագիտական տեքստերի լեզվաոճական առանձնահատկություններին, տերմին-շարույթների ոճակազմիչ դերի քննությանը, բժշկագիտական տեքստում նվազագույն շարահյուսական միավորի ընտրության խնդիրներին / Реферируемая диссертация посвящена исследованию одной из наиболее актуальных проблем в области функциональной стилистики, a именно - лингвостилистических особенностей английской речи, применяемой в сфере медицины / The focus of the present research is the sphere of functional stylistics, mainly the linguostylistic peculiarities of medical-gynecological English
Ժ.02.07 «Գերմանական լեզուներ» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Հ. Գասպարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Շ․ Հ․ Պարոնյան, Ս. Ա. Չալաբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics