Вопросы сейсмостойкости зданий и сооружений с учетом их взаимодействия с грунтом, пространственного характера колебаний, нелинейности деформирования / Շենքերի և կառուցվածքների սեյսմակայունության հարցերը գրունտների հետ նրանց փոխազդեցության, տատանումների տարածական բնույթի, ոչ գծային դեֆորմացման հաշվառումով - Համբարձումյան, Վլադիմիր Ալեքսանդրի / Hambardzumyan Vladimir (Երևանի ճարտարապետաշինարարական ինստիտուտ, 1997)
Обследования послепствий сильных землетрясений, происходящих в последнем десятилетии в мире, показади что несмотря на значительные успехи, достигнутые мировой наукой в области инженерной сейсмологии сейсмостойкого строительства, проблема обеспечения сохранности зданий и сооружений при сильных землетрясениях ещё очень далека от полного решения / Ատենախոսությունը նվիրված է շենքերի և կառուցվածքների սեյսմակայունության մի քանի հրատապ հարցերի ուսումնասիրությանը
Ե.23.01 «Շինարարական կոնստրուկցիաներ, շենքեր, կառուցվածքներ և շինարարական մեխանիկա» տեխնիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1997 ; Աշխատանքը կատարվել է հայկական սեյսմակայուն շինարարության գիտահետազոտական ինստիտուտում և Երևանի ճարտարապետաշինարարական ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ս. Դարբինյան, Ռ. Մ. Կիրակոսյան, Ա. Գ. Բագդոև ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ գեոՖիզիկայի և ինժեներական սեյսմոլոգիայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 37 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology