Վարկառուի վարկունակության գնահատման արդի հիմնախնդիրները (ՀՀ նյութերով) / Today’s issues of the borrower’s creditworthiness (on the basis of RA materials) - Հակոբյան, Հովհաննես Էդիկի / Hakobyan Hovhannes (Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան, 2013)
Ատենախոսության նպատակն է` արտերկրյա և հայրենական փորձի հիման վրա ուսումնասիրել առևտրային բանկերի կողմից կիրառվող վարկունակության գնահատման մեթոդներն ու մոտեցումները և մշակել դրանց բարելավման ուղիներ / Цель диссертации состоит в том, чтоб на основе национальной и международной практики изучить подходы и методики оценки кредитоспособности, применяемые коммерческими банками, и разработать пути их совершенствования / The purpose of dissertation is to observe the approaches and methods of creditworthiness assessment of the customers on basis of the best national and international practices applied by the commercial banks and, furthermore, to develop ways to improve these
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, դրամաշրջանառություն և վարկ» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի «Գլաձոր» համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Վ. Մաթևոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Թավադյան, Ք. Յ. Բաղդասարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics