Հարկային պարտավորությունների կառավարման բարելավման ուղիները ՀՀ-ում / Approaches to improving management of tax liabilities in the Republic of Armenia - Էլոյան, Սուրեն Ժորայի / Eloyan Suren (Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան, 2014)
Պետության հարկային քաղաքականությանը նպաստող խթանման ակտիվ միջոցներն իրագործվում են մակրոմակարդակով և ուղղակի ազդեցություն են գործում տնտեսվարող սուբյեկտների տնտեսական գործունեության վրա / Изучение обстоятельств выполнения налоговых обязательств стало обьективной необходимостью и должна приниматься как реальность, которая не может ожидать серьезных инвестиционных потоков в любой области экономики РА без рассмотрения системной налоговой деятельности. в частности, сейчас много говорится о необходимости развития экономики в PA, однако мало места уделяется налоговым обязательствам и их выполнению / Study on tax compliancehas become an objective necessity and the fact that without systemic approach to tax processes as a system it is not realistic to expect that various industries of the economy of Armenia will experience influx of investments needs to be admitted
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, հաշվապահական հաշվառում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտական թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Բայադյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Թավադյան, Հ. Ա. Մարկոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 30 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics