Оптимизация комбинированного лечения различных форм генитального эндометриоза и его сочетаний с другими гиперпластическими процессами мио и эндометрия / Սեռական էնդոմետրիոզի տարբեր ձևերի, միո- և էնդոմետրիումի հիպերպլաստիկ գործընթացների հետ դրա զուգակցումների համակցված բուժման բարեփոխումը - Ավետյան, Հրաչյա Մամիկոնի / Avetyan Hrachya (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2005)
Эндометриоз представляет собой одну из наиболее острых проблем современной гинекологии, прочно занимая третье место после воспалительных заболеваний органов малого таза и миомы матки / Հետազոտված է վերարտադրող տարիքի սեռական էնդոմետրիոզի տարբեր ձևերով, միո- և էնդոմետրիումի գերաճային գործընթացների հետ նրա զուգակցումներով տառապող 167 կին
ԺԴ.00.01 «Մանկաբարձություն և գինեկոլոգիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Պերինատոլոգիայի, մանկաբարձության և գինեկոլոգիայի կենտրոնի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Պ. Միրիմանովա ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Ա. Ջիլավյան, Ի. Հ. Կարապետյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Ընտանիքի պլանավորման և սեռական առողջության կենտրոն» ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences