Разработка автоматизированной системы анализа загрязнения окружающей среды двуокисью серы / Ծծմբի երկօքսիդով շրջակա միջավայրի աղտոտվածության վերլուծության ավտոմատացված համակարգի մշակում / Development of an automated system for analysis of environment pollution by sulfur dioxide - Թոռչյան, Կարապետ Արզումանի / Torchyan Karapet (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2011)
Целью диссертационной работы является анализ и прогнозирование критической ситуации, возникающей при загрязнении естественной среды большими количествами чрезвычайно опасных и ядовитых веществ / Աշխատանքում իրականացվել են համալիր հետազոտություններ քաղաքային և հարակից տարածքների մթնոլորտի՝ ծծմբի երկօքսիդով աղտոտվածության մակարդակի վերլուծության ուղղությամբ / The work introduces a system research on the level of atmosphere pollution by sulfur dioxide in urban and adjacent areas
Ե.13.02 «Ավտոմատացման համակարգեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Հ. Սիմոնյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Թ. Ա. Նալչաջյան, Ա. Վ. Խոյեցյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems