Особенности динамики загрязнения почв г. Еревана тяжелыми металлами (Ag, Pb, Cu, Zո, Ni, Co, Cr, Мо) / Երևան քաղաքի հողերի ծանր մետաղներով (Ag, Pb, Cu, Zո, Ni, Co, Cr, Мо) աղտոտման դինամիկայի առանձնահատկությունները - Սահակյան, Լիլիթ Վարուժանի / Sahakyan Lilit (Երևանի պետական համալսարան, 2008)
Большинство современных глобальных и локальных проблем окружающей среды связаны с нарушением природного баланса химических элементов, что отражается наличием двух противоположных, но одновременных и взаимосвязанных геохимических процессов: рассеяния и концентрации элементов / Շրջակա միջավայրի ներկայիս բազմաթիվ խնդիրների հիմքում ընկած է քիմիական տարրերի բնական հավասարակշռության խախտումը և միջավայրի բոլոր բաղադրիչների աղտոտումը
ԻԴ.00.23 «Երկրաբնապահպանություն» մասնագիտությամբ աշխարհագրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ էկոլոգանոոսֆերային հետազոտությունների կենտրոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Կ. Սաղաթելյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Վ. Խոյեցյան, Կ. Վ. Գրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան Հայկական պետական մանկավարժական համալսարանի կենսաբանության, քիմիային և աշխարհագրության ֆակուլտետ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science