Բանկային գործունեության հիմնական տնտեսական նորմատիվների գնահատումը և դրանց բարելավման ուղիները (ՀՀ առևտրային բանկերի օրինակով) / Basic economic normatives of banking activity and ways of its optimization (on the example of trade banks of RA) - Վարդապետյան, Նաիրի Սամվելի / Vardapetyan Nairi (Երևանի պետական տնտեսագիտական ինստիտուտ, 2015)
Հետազոտության օբյեկտ են հանդիսացել ՀՀ բանկային համակարգը, իր բոլոր ենթակառուցվածքներով, բանկային գործի ֆինանսատնտեսական կառավարման գործընթացներով / Особенность банковской деятельности состоит в том, что оно регулируется экономическими нормативами, которые в первую очередь устремлены к защите активов бенефициаров кредитного рынка a также стабильного роста финансовых посредничественных процессов / Feature of banking activity is that it is governed by economic regulations, which are primarily directed to the protection of the assets of the beneficiaries of the credit market and the steady growth of financial intermedior processes
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, հաշվապահական հաշվառում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Բայադյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Լ. Ասլանյան, Գ. Պ. Այվազյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics