Խոշոր շինարարական ծրագրերի համալիր գնահատման մեթոդաբանությունը և դրանց հետ կապված վեճերի լուծումը / Large engineering projects integrated assessment methodology and resolving their disputes - Մալաս, Կամալ Ադնան / Malas Kamal (Երևանի պետական համալսարան, 2014)
Աշխարհում շինարարությունը համարվում է տնտեսության կարևոր ճյուղերից մեկը, որտեղ տարեկան կատարվում են շուրջ երեք տրիլիոն ԱՄՆ դոլարի չափով ներդրումներ: Ակնհայտ է, որ խոշոր շինարարական նախագծերը կարող են հիմնովին փոփոխության ենթարկել բազմաթիվ մարդկանց կյանքը: Նման նախագծերի հետևանքների գնահատումը բավականին բարդ ու անկանխատեսելի է: Այդ առումով որոշում կայացնողները, ինչպես նաև մասնակից կողմերը նախքան որևէ որոշում կայացնելը պետք է հավաստի տեղեկություններ ունենան նախագծի ազդեցության և դրա հետևանքների վերաբերյալ / Объединеных Арабских Эмиратах, в частности Дубае, замечается существенное увеличение количества проектов. Многочисленные инвесторы оказываются перед серьезными проблемами в деле оценки проектов, поскольку ими используются традиционные методы оценки экономики, которые основываются на соотношении расходов-прибыли) / Actuality of the research subject: In the United Arab Emirates (UAE), especially in Dubai, a considerable increase in the number of major projects is noticable and in this conrext, many investors face serious problems in evaluating projects, as they apply traditional methods of economic assessment, which are based on the idealogy of cost-benefit relationship. Furthermore, mega projects bring to the increase of disputes arising during construction, which need to be resolutes from proper planning to the final phase
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ոլորտների տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Մ. Մկրտումյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Խ. Մարկոսյան, Ս. Հ. Թոքմաջյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics