Химически стойкие силикатные материалы на основе вулканических пород / Քիմիապես կայուն սիլիկատային շինարարական նյութեր հրաբխային ապարների հիման վրա - Յազիչյան, Ռուզան Նորայրի / Yazichyan Ruzan (Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2002)
Большой диапазон агрессивных воздействий, наблюдающихся в различных отраслях гражданского, промышленного, гидротехнического и сельскохозяйственного строительства, требует широкого ассортимента долговечных строительных материалов / Գիտականորեն հիմնավորված և գործնականորեն հաստատված է քիմիապես կայուն նյութերի ստացումը քիչ էներգատար տեխնոլոգիայով բնական քարե նյութերից, այդ թվում թափոններից
Ե.17.02«Սիլիկատային և դժվարահալ ոչ մետաղական նյութերի տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Գիտական ղեկավար՝ է. Ռ. Սահակյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ս. Կարախանյան, Ն. Բ. Կնյազյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Նյութաբանության ԳԱՁ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։