Ա. Ս. Պուշկինի բանաստեղծությունների հայերեն թարգմանությունների լեզուն - Մովսիսյան, Անաիդա Ժորայի / Movsisyan Anaida (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2005)
Ալ. Պուշկինի ստեղծագործությունների հայերեն թարգմանությունները 170-ամյա պատմություն ունեն / В диссертации проводится сопоставительный анализ стихотворений A. С. Пушкина и их армянских переводов
Ժ.02.01 «Հայոց լեզու» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԵՊՀ հայոց լեզվի ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Մ. Սուքիասյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Գ. Համբարձումյան, Օ. Ա. Գրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրիի Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics