Օսմանյան կին գրողների ստեղծագործությունների թեմատիկ և ժանրային առանձնահատկությունները (XV- XVI դդ.) / Тематические и жанровые особенности творчества османских женщин-писательниц (XV-XVI вв.) / Thematic and genre peculiarities of the works of ottoman women writers (15th-16th centuries) - Մելքոնյան, Մարիամ Հովիկի / Melkonyan Mariam (Երևանի պետական համալսարան, 2024)
«Կանացի գրականության» դասակարգումն ու ուսումնասիրությունը մշակութաբանության մեջ յուրահատուկ տեղ է զբաղեցնում՝ հաճախ ընդլայնելով վերջինիս սահմանները և հատվելով սոցիոլոգիայի, քաղաքագիտության ու այլ գիտակարգերի հետ / Настоящая диссертация посвящена изучению творчества османских женщин-писательниц XV-XVI веков / This dissertation is dedicated to the study of the works of Ottoman women writers of the 15th-16th centuries
Ժ.01.07 «Արտասահմանյան գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2024 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Հ. Մելքոնյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Կ. Կոզմոյան, Ն. Հ. Պողոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies