Հայաստանի Հանրապետության ջրային պաշարների կանխատեսումը, գնահատումը և համալիր կառավարումը - Մովսիսյան, Վլադիմիր Միհրանի / Movsisyan Vladimir (Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիա, 2004)
Ջուրը համարվում է աշխարհի ամենաանհրաժեշտ, ամենասուղ, հետևաբար ամենաթանկ պաշարներից մեկը / Вода играет первостепенную роль в жизни и развитии экономики всех стран мира
Զ.01.01 «Ընդհանուր երկրագործություն, հողագիտություն, ագրոքիմիա» մասնագիտությամբ գյուղատնտեսական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիայի գիտական խորհրդում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ է. Մ. Հայրապետյան, Ս. Մ. Ղազարյան, Ս. Մ. Սկրտչյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հողագիտության, ագրոքիմիայի և մելիորացիայի գիտական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 29 էջ։
Keywords: Գյուղատնտեսական գիտություններ / Agriculture