Կոռուպցիան և դրա դեմ պայքարը - Եղիազարյան, Ահարոն Մամիկոնի / Yeghiazaryan Aharon (Երևանի պետական համալսարան, 2010)
Ներկայիս ժամանակաշրջանում լայնորեն քննարկվում է կոռուպցիա երևույթը, որն իրենից իրական վտանգ է ներկայացնում պետական մեխանիզմի նորմալ գործունեության համար / Основной целью исследования диссертационной работы является определение понятия коррупции, виды формы проявления, тенденция развития коррупции в РА, изучение выявление причин и условий ее возникновения и распространения, основные направления борьбы с нею
ԺԲ.00.05 «Քրեկան իրավունք և կրիմինալոգիա, քրեակատարողական իրավունք» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն : Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ սոցիոլոգիայի, փիլիսոփայության և իրավունքի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Զ. Ավագյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Հ. Գաբուզյան, Ա. Ռ. Մարգարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ոստիկանության ակադեմիա ; Սեղմագիր՝ 30 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law