Асимптотический анализ напряженно- деформированных состояний анизотропных слоистых полос, пластин и оболочек / Անիզոտրոպ շերտավոր հեծանների, սալերի և թաղանթների լարվածա-դեֆորմացիոն վիճակների ասիմպտոտիկ վերլուծությունը - Խաչատրյան, Ալեքսանդր Մովսեսի / Khachatryan Aleksandr (ՀՀ ԳԱԱ մեխանիկայի ինստիտուտ, 2001)
Конструкции, имеющие слоистую структуру, широко применяются в современной технике / Ատենախոսությունում ասիմպտոտիկ մեթոդը օգտագործված է ընդհանուր անիզոտրոպիայով օժտված շերտավոր հեծանների, սալերի և թաղանթների հաշվարկման համար, շերտերի միջև կոնտակտի լրիվ և ոչ լրիվ պայմանների դեպքում
Ա.02.04 «Դեֆորմացվող պինդ մարմնի մեխանիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկա-մաթեմատիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ մեխանիկայի ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Հ. Սարգսյան, Ռ. Կ. Ալեքսանյան, Վ. Ն. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 33 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics