Բռնության իրավահամեմատական վերլուծությունը քրեական իրավունքում / Comparative-legal analysis of violence in criminal law - Հունանյան, Դավիթ Ռազմիկի / Hunanyan David (Երևանի պետական համալսարան, 2011)
Դարեր ի վեր ականավոր մտածողների ուշադրության կենտրոնում է եղել բռնությունը նրա էությունն ու դրսևորման ձևերը: Մարդկային վարքագիծն այս կամ այն կերպ կարգավորող գաղափարախոսությունները, կրոնական պատվիրանները, էթիկական կանոնները, իրավական և քաղաքական ուսմունքները, իրավունքը և բարոյականությունը մշտապես հանրության դատին են ներկայացրել որոշակի դիրքորոշում բռնության նշանակության վերաբերյալ / Диссертация посвящена всестороннему комплексному изучению проблемы понятия насилия уголовном праве. Исследование производилось на базе законодательств Республики Армения и Российской Федерации / The dissertation is devoted to overall and complex research of the problem of violence in the criminal law. The investigation has been done on the bases of legislations of Republic of Armenia and Russian Federation
ԺԲ.00.05 «Քրեական իրավունք և կրիմինալոգիա, քրեակատարողական իրավունք» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայ-ռուսական (սլավոնական) համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ս. Ավետիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Մ. Խաչիկյան, Գ. Թ. Գրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ դատախազության դպրոց ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law