Բառամիավորների նկարագրության սկզբունքները ժամանակակից հայոց լեզվի բառապաշարի համակարգչային շտեմարանում / The principles of word descriptions in the lexical database of modern armenian language) - Հակոբյան, Ֆրիդա Արտաշեսի / Hakobyan Frida (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2015)
Ատենախոսության թեմայի արդիականությունը պայմանավորված է առավել լիակատար կերպով հայերենը տեղեկատվական տեխնոլոգիաների բնագավառում կիրառելու անհրաժեշտությամբ, որը կծառայի երկու նպատակի / Целью диссертационной работы является разработка принципов построения нового типа электронного лексического банка данных современного армянского языка / The aim of the dissertation is on one hand by using current advances of modern computational lexicography, on the other hand, taking consideration linguistic features of the armenian language to develop principles of creating a lexical database in which the lexicon will be presented in its current state, the semantic classification of the lexicon will be done, lexical and semantic relations of words will be shown and lexical-semantic characteristics of words will be given
Ժ.02.02 «Ընդհանուր և համեմատական լեզվաբանություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտում ; Գիտական. ղեկավար՝ Լ. Ս. Հովսեփյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ` Ս. Ա. Հայրապետյան, Ա. Լ. Սարգսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվահասարակագիտական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 144 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics