Ձեռնարկատիրական գործունեությունը և նրա զարգացման ուղիները Հայաստանի Հանրապետությունում - Թամազյան, Արթուր Ռաֆիկի / Tamazyan Artur (ՀՀ ԷՆ տնտեսագիտական պրոբլեմների գիտահետազոտական ինստիտուտ, 1993)
Տնտեսավարման շուկայական մողելը, որին անցում է կատարում Հայաստանը, հիմնված է ձեռնարկատիրության սկզբունքների և մեթոդների վրա, քանի որ այն հանդիսանում է տվյալ մոդելի տնտեսական գործունեության հիմնական ձևը և շարժիչ ուժը / Цель диссертационной работы состоит в разработке механизмов и мероприятий для формирования, дальнейшего развития, стимулирования и государственного регулирования предпринимательской деятельности в Армении
Ը.00.05 «ժողովրղական տնտեսույան և նրա ճյուղերի էկոնոմիկա, պլանավորում և կառավարման կազմակերպում» մասնագիտությամբ տնտեսական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիՃանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1993 ; Աշխատանքը պատրաստվել է ՀՀ էկոնոմիկայի նախարարությանն առընթեր տնտեսագիտական պրոբլեմների գիտահետազոտական ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Հ. Օրդյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Մ. Միրզոյան, Ա. Խ․ Մարկոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի ժողովրդական տնտեսության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics