Ազգաբնակչության շրջանում սոցիալական վախերի ու նեգատիվ սպասումների հոգեբանական պատճառները և դրանց հաղթահարման ուղիները - Խուդատյան, Թաթուլ Նորիկի / Khudatyan Tatul (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2002)
Ազգաբնակչության շրջանում սոցիալական վախերի և տագնապների, նեգատիվ սպասումների, մակարդակի իջեցման, դրանց հաղթահարման մեթոդների, ուղիների սոցիալական և այլ գործոնների ուսումնասիրությունը ներկայումս հրատապ հոգեբանական հիմնախնդիր է / Актуальность проблемы. Исследование психологической проблемы социальных страхов, тревог и негативных ожиданий среди населения в настоящее время приобрело большую актуальность в связи с возникшими социально-экономическими, политическими и прочими переменами нашей жизни и обусловленными ими трудностями
dԹ.00.01 «Հոգեբանության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ հոգեբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանի հոգեբանության և մանկավարժության ֆակուլտետի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ջ. Արզումանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Վ. Ոսկանյան Ն. Ռ. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Հոգեբանական գիտություններ / Psychology