Convergence acceleration of approximations by the modified Fourier system / Ձևափոխված Ֆուրիեի բազիսով մոտարկումների զուգամիտության արագացում - Բաքարյան, Տիգրան Կարենի / Bakaryan Tigran (Երևանի պետական համալսարան, 2018)
It is well known that approximation of a 2-periodic and smooth function by the truncated Fourier series or trigonometric interpolation is highly effective / Աշխատանքում ուսումնասիրվում են վերլուծություններ և ինտերպոլիացիաներ ձևափոխված եռանկյունաչափական համակարգով / В диссертации изучаются разложения и интерполяции по модифицированной тригонометрической системе
Ա.01.01 «Մաթեմատիկական անալիզ» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ մաթեմատիկայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Վ. Պողոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Վ. Մելաձե, Լ. Դ. Պողոսյան : Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 80 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics