Մարդկային հարաբերությունների կառավարման տեսությունների և մեթոդների դերը Իրանի Մազանդարյան նահանգի միջնակարգ դպրոցների զարգացման գործում / The role of theories and methods of management of human relations in the development of secondary schools of Mazandaran, Iran - Քարիմի, Ղաֆուր / Kareem Ghafur (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2012)
Կրթությունն արդի աշխարհում մեծ դեր է կատարում երկրների զարգացման և առաջխաղացման գործում / В образовательной системе управления школами Ирана, методы взаимосотруднического управления и межличностных отношений, новые подходы правительства, могут повлиять на повышении эффективности деятельности школ, и поэтому необходимо срочно организовать многосторонние наблюдения в этой сфере / Actuality of the theme. In Iran's educational system and school management of the methods of interaction management and new approaches of management of interpersonal relationship can greatly influence on its depth improvement and the efficiency of activities of schools, therefore it is urgent and necessary to organize comprehensive studies in this field of research
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Կ. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ի. Կ. Կարապետյան, Ռ. Ց. Խաչատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy