Հին թաբարիի լեզվական առանձնահատկությունները (ըստ Ղուրանի հին թաբարիով թարգմանված ձեռագրի) / Тhe linguistic peculiarities of Оld Тabari language (based on Old Tabari translation of a manuscript of Quran) - Էբրահիմի, Աբբասալի Բաբաալիի / Ebrahimi Abbasali Babaali (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2013)
Ատենախոսության նպատակն է՝ Իրանի Իսլամական Հանրապետության Իսլամական Խորհրդի Մեջլիսի գրադարանում պահպանվող հին թաբարիով թարգմանված մահմեդականության Սուրբ գրքի՝ Ղուրանի, մի ձեռագրի և խնդրին առնչվող առկա գիտական գրականության հիման վրա իրականացնել հին թաբարիի հնարավորին համապարփակ ուսումնասիրությունը / Данная диссертация, которая основывается на языковом материале одной из рукописей перевода Корана на древний язык табари, хранящейся под номерами 12278 и 4028 в Библиотеке Меджлиса Исламской Республики Иран, посвящена синхронному и диахроническому изучению древнего табари, который является предком современного мазандаранского языка и входит в группу прикасписйких диалектов северо-западных иранских языков / The thesis, which is based on the linguistic material of one of the manuscripts of the Quran translation to the Old Tabari language stored under numbers 12278 and 4028 in the Majles Library of the Islamic Republic of Iran, is dedicated to synchronic and diachronic study of Old Tabari, which is the ancestor of the modern Mazandarani language and belongs to the group of Caspian dialects of north-western Iranian languages
Ժ.02.06 «Ասիայի հին և նոր լեզուներ» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ս. Ասատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախռսներ՝ Մ. Լ. Խաչիկյան, Վ. Ս. Ոսկանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics