Անձի հոգեբանական տիպերի և աշխատանքային սթրեսի համահարաբերակցությունը / Relationship between psychological types of a person and working stress - Խոդաբախշի, Մարիամ / Khodabakhshi Maryam (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2016)
Ժամանակակից աշխարհում գիտատեխնիկական, տնտեսական, մշակութային և սոցիալական ոլորտներում տեղի ունեցող շարունակական զարգացումներն ու փոփոխությունները մեծ ջանքեր են պահանջում այսօրվա մարդուց ժամանակի հետ համահունչ քայլելու և սոցիալական կյանքում հավասարակշռությունը պահպանելու համար / Для снижения уровня рабочего стресса, нужно выявить психологические типы, которые лучшим образом соответствуют характеру работы / To reduce the level of working stress, we need to find psychological types that best suit the nature of the work
ԺԹ.00.03 «Սոցիալական հոգեբանություն (միջանձնային հարաբերություններ, ընտանեկան, խմբային գործունեություն)» մասնագիտությամբ հոգեբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Մ. Շահվերդյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ս. Խուդոյան, Գ. Ս. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրու Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Հոգեբանական գիտություններ / Psychology