Սովորողների գեղարվեստական ընկալունակության ձևավորումը պատմամշակութային կոթողների պատկերագրման գործընթացում / Формирование художественной восприимчивости учащихся в процессе изображения историко-культурных памятников / Learners artistic perceptibility formation in process historic-cultural monuments depiction - Ավետիսյան, Գագիկ Սեդրակի / Avetisyan Gagik (ՀՀ ԿԳՄՍՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2024)
Կրթական վերափոխումների ներկա պայմաններում, կապված հասարակության աշխարհընկալման, գեղարվեստական պահանջմունքների և հետաքրքրությունների հետ, ի հայտ են եկել հակասություններ կրթության հանդեպ աճող պահանջի, որակական զարգացման ու կատարելագործման ոչ բավարար ընթացքի միջև / В современных условиях образовательных преобразований, связанных с мировосприятием общества, художественными запросами и интересами, возникли противоречия между растущим спросом на образование и недостаточным процессом его качественного развития и совершенствования / In modern conditions of educational transformations related to the worldview of society, artistic demands and interests, contradictions have arisen between the growing demand for education and the insufficient process of its qualitative development and improvement
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և ուսուցման մեթոդիկա (կերպարվեստ)» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2024 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Ս. Ներսիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Յ. Վ. Յուզբաշյան, Մ. Վ. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Շիրակի Մ. Նալբանդյանի անվան պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy