Հայ արվեստագետների ներդրումն Իրանի նոր և նորագույն շրջանների նկարչության մեջ / Contribution of Armenian artists in art painting of Iran's new and newest epochs - Ալիաքբարզադե Մահդի / Aliakbarzade Mahdi (ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտ, 2016)
Հայերն այն ժողովուրդներից են, որոնք շատ վաղ ժամանակներից բնակվել են Իրանում և իրենց համառ ջանքերով կարողացել են ներկայանալ մշակույթի, արվեստի, գիտության և այլ բնագավառներում՝ իրանական ազգությունների կողքին / Armenians are considered one of the nations that from very early times resided in Iran and with their efforts were introduced in the fields of culture, art, science, etc. next to the Iranian nations
Ժէ.00.03 «Կերպարվեստ, դեկորատիվ և կիրառական արվեստ, դիզայն»մասնագիտությամբ արվեստագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Բ. Չուգասզյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Դ. Գ. Քերթմենջյան, Մ. Վ. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի գեղարվեստի պետական ակադեմիա ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Արվեստագիտություն / Art