Ձեռագիր ստորագրության ճանաչման մեթոդների մշակում և իրականացում / Development and implementation of methods of recognition of a handwritten signature - Խաչատուրյան, Վահե Սամսոնի / Khachaturyan Vahe (ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտ, 2013)
Վերջին տարիներին նկատվում է կենսաչափական նույնականացման մեթոդների նկատմամբ հետաքրքրության և կիրառության կայուն աճ: Կենսաչափական տեխնոլոգիաները կիրառվում են անձի նույնականացման համար՝ օգտագործելով ֆիզիոլոգիական կամ վարքագծային առանձնահատկություններ, որոնք յուրահատուկ են յուրաքանչյուր անձի համար, և դրանք հնարավոր չէ մոռանալ, կորցնել կամ գողանալ / В последние годы наблюдается устойчивая повышенность интереса к биометрическим методам идентификации и к их применению / In the recent years the interest in biometric methods of identification and their use has steadily increased
Ե.13.04 «Հաշվողական մեքենաների, համալիրների, համակարգերի ցանցերի մաթեմատիկական ծրագրային ապահովում» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Գ. Սարուխանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Հ. Խաչատրյան, Ռ. Գ. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի կապի միջոցների գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 20էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems