Изменение количественного и качественного состава жирных кислот и аминокислот радужной форели при длительном хранении замораживанием / Ծիածանափայլ իշխանի ճարպաթթուների և ամինոթթուների կազմի քանակական և որակական փոփոխությունները սառեցմամբ երկարատև պահելու դեպքում - Սաբեթիան, Մարիամ / Sabetian Mariam (Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան, 2012)
Работа является высокопитательной, вкусной и легкоусвояемой пищей / Հետազոտությունների հիմնական նպատակն էր ծիածանափայլ իշխանի (Oncorhynchus mykiss) մսում բացահայտել ճարպաթթուների-անինաթթու կազմը և դրանց կրած փոփոխությունները 10 ամսվա ընթացքում-18℃-ի պայմաններում սառեցմամբ պահպանման ընթացքում / The main aim of this research was to identify fatty acids and amino acid composition of Rainbow (Oncorhynchusmykiss) and their changes during cold storage (-18℃)
Ե.18.02 «Կենդանական ծագման մթերքների արտադրության և վերամշակման տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն : Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական ագրարային համալսարանի գիտական խոհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Ա. Բեգլարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Աղաբաբյան, Ա. Լ. Դաշտոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ էկոլոգիայի և ձկնաբանության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology