Биология гаммарид и их роль в зооценозе озера Севан и его притоков / Գամարիդների կենսաբանությունը և դերը Սևանա լճի և նրա վտակների զոոցենոզներում - Մանուկյան, Գյուլնարա Միքայելի / Manukyan Gyulnara (ՀՀ ԳԱԱ կենդանաբանության և հիդրոէկոլոգիայի գիտական կենտրոն, 1993)
Целью настоящей работы явилось изучение количественных и качественных изменений в донной фауне, a также биологии амфипод в изменившихся условиях трофии озера Севан / Աշխատանքը նվիրված է Սևանա լճի և նրա վտակների կողալ ողերի կենսաբանությանը և զոոցենոզներում նրանց ունեցած դերին
Գ.00.06 «Կենդանաբանություն» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1993 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ կենդանաբանության և հիդրոէկոլոգիայի գիտական կենտրոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Օ. Հովհաննիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ե. Տերտերյան, Ա. Ա. Պրոտասով ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology