Մանկական ստեղծագործությունները՝ ավագ նախադպրոցականի խոսքի հնչյունային կուլտուրայի դաստիարակության միջոց - Մանուչարյան, Սաթենիկ Ռուբիկի / Manucharyan Satenik (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2004)
Նոր սոցիալ-մանկավարժական և հոգեբանական հիմնախնդիրները, որոնք առկա են արդի կրթական համակարգում, մանկավարժական գիտության, լեզվաբանության, գրականության առջև խնդիր են դնում անդրադառնալու դպրոցի առաջին աստիճանին նախապատրաստվող ավագ նախադպրոցականների խոսքի հնչյունային կուլտուրայի դաստիարակության հիմնախնդրի հետազոտմանը / Новые социально-педагогические и психологические проблемы, которые сегодня стоят перед системой образования требуют исследования проблемы воспитания звуковой культуры речи старших дошкольников
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է Երևանի Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանի նախադպրոցական մանկավարժության և մեթոդիկաների ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ա. Մարության ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ L. Ս. Ներսիսյան, Թ. Ս. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրիի Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy