Ինքնաագրեսիայի հոգեբանական պատճառականությունը և կանխարգելման ուղիները / Psychological determination and the ways of preventing auto-aggression - Վարդանյան, Կամո Երեմի / Vardanyan Камо (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2015)
Ժամանակակից աշխարհում տեղի ունեցող սոցիալ-տնտեսական փոփոխությունները, կյանքի չափազանց լարված տեմպը, մարդկանց ներկայացվող սոցիալական և հոգեբանական տարաբնույթ պահանջները չեն կարող բոլորի համար միանշանակ ընկալվել ու կյանքի կոչվել / Современный человек вынужден непрерывно подвергаться разнообразным фрустрацио и стрессообразующим влияниям / Contemporary individual is persistently obliged to face a variety of frustrating and stressful impacts
ԺԹ.00.01 «Ընդհանուր հոգեբանություն, հոգեբանության տեսություն և պատմություն, անձի հոգեբանություն» մասնագիտությամբ հոգեբանական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ֆ. Հարությունյան, Մ. Պ. Մկրտումյան, Ս. Ա. Սեդրակյան ; Սեղմագիր՝ 38 էջ։
Keywords: Հոգեբանական գիտություններ / Psychology