Հովսեփ Կարալյանի գեղանկարչությունը / Hovsep Karalyan's painting - Մինասյան, Մարինե Պետիկի / Minasyan Marine (ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտ, 2015)
Սույն ատենախոսական աշխատանքը նվիրված է խորհրդահայ կերպարվեստի ներկայացուցիչ, ԽՍՀՄ նկարիչների միության անդամ (1942), ՀՍՍՀ վաստակավոր նկարիչ (1967), թիֆլիսահայ հիանալի վարպետ Հովսեփ Արտեմի Կարալյանի (1897-1981) գեղանկարչությանը / Данная диссертация посвящена живописи заслуженного художника Армянской ССР (1967), члена Союза художников СССР (1942), представителя армяно-советского изобразительного искусства, выдающегося армяно-тифлисского мастера Овсепа (Иосифа) Артемьевича Караляна (Каралова) (1897-1981) / This thesis is dedicated to the art of Tbilisi great master Hovsep Artem Karalyan (1897-1981), a representative of Soviet-Armenian fine arts, member of the USSR Union of Artists (1942), Honored Artist of the ASSR (1967)
Ժէ.00.03 «Կերպարվեստ, դեկորատիվ և կիրառական արվեստ, դիզայն» մասնագիտությամբ արվեստագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 : Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Բ. Չուգասզյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Դ. Գ. Քերթմենջյան, Ս. Վ. Վարդանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի գեղարվեստի պետական ակադեմիա ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Արվեստագիտություն / Art