Սևանի ավազանի ռեկրեացիոն գոտու հիմնախնդիրները - Դավթյան, Մհեր Մարտիրոսի / Davtyan Mher (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան, 2001)
Հայաստանի Հանրապետության արդի փուլի քաղաքական և սոցիալ-տնտեսական բարեփոխումները փոխել են քաղաքաշինական համալիրի կազմակերպմանը վերաբերվող ավանդական մոտեցումները և մեթոդները / В работе освещаются градостроительные проблемы формирования Севанской рекреационной зоны, взаимосвязанные с развитием систем рекреации и расселения PA
ԺԸ.00.01«Ճարտարապետություն» մասնագիտությամբ ճարտարապետության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Յ. Ա. Սաֆարյան ; Կոնսուլտանտ՝ Ջ. Մուրադյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Հ. Գրիգորյան, Ա. Ա. Ալոյան ; Առաջատար կազմակերպություն «Հայնախագիծ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 33 էջ։
Keywords: Ճարտարապետություն / Architecture