Կոշիկների ներսում միկրոկլիմայի հետազոտումը դրանց առողջապահական հատկությունների կատարելագործման նպատակով / Study of microclimate inside of shoes for improvement of their health properties - Մխիթարյան, Մարատ Ռազմիկի / Mkhitaryan Marat (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան (Պոլիտեխնիկ), 2014)
Կոշիկը, որպես սպառման առարկա, առաջին հերթին ծառայում է միջոց մարդու ոտքերն արտաքին միջավայրի անբարենպաստ ազդեցություններից պաշտպանելու համար, այսինքն նպաստում է նրա առողջության և աշխատունակության պահպանմանը / Целью диссертации является улучшение гигиенических своиств и качественных показателей обуви на основе результатов теоретических и экспериментальных исследовании микроклимата внутри нее / The aim of the thesis in inner side of shoe according to the results of microclimate theoretical and experimental studies is to improve shoe health properties: qualitative indicators
Ե.19.01 «Թեթև արդյունաբերության նյութագիտություն, ապրանքագիտություն և տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանի գիտական խորհրդի կողմից ; Գիտական ղեկավար՝ Զ. Ա. Մինասյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Մ. Մարգարյան, Է. Է. Մայիլյան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology