Раннее формирование первооснов связной русской речи (на материале обучения русскому языку в детских дошкольных учреждениях PA) / Ռուսաց լեզվի կապակցված խոսքի նախահիմքերի վաղ ձևավորումը (նախադպրոցական հաստատությունների ռուսաց լեզվի ուսուցման նյութի հիման վրա) - Հովհաննիսյան, Գայանե Սերյոժայի / Hovhannisyan Gayane (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2010)
Проблема определения общих принципов дошкольного образования в РА в настоящее время приобрела особую актуальность / Արդիականությունը պայմանավորված է ժամանակակից կյանքի զարգացման պայմաններից, հասարակության կողմից ներկայացվող պատվերից բխող պահանջներով, որի արդյունքում մեր երկրում առաջացել է անհրաժեշտություն նախադպրոցական կրթության բարեփոխման և նրա նկատմամբ նոր վերաբերմունքի ձևավորման
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա (ռուսաց լեզու)» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Գ. Շաղգամյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Պ. Մանուկյան, Ա. Հ. Էյրամջյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրու Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy