Շոգեգազատուրբինային տեղակայանքի աշխատանքային ռեժիմների հետազոտությունը և լավարկումը (ԵրՋԷԿ-ի օրինակի վրա) / Investigating and optimizing the operation modes of a gas-steam unit (on the example of YТРР) - Ռաֆյան, Ռոբերտ Արթուրի / Rafyan Robert (Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան, 2015)
էլեկտրական էներգիայի արտադրության ոլորտում գազատուրբինային տեղակայանքները (ԳՏՏ) և դրանցով կահավորված համակցված շոգեգազային ցիկլով աշխատող էներգաբլոկները հանդիսանում են բնական ռեսուրսներով էլեկտրական էներգիայի արտադրության զարգացման հիմնական ուղղությունը / В производстве электрической энергии газотурбинные установки (ГТУ) и работающие на их основе комбинированные парогазовые энергоблоки являются основным направлением развития, что обусловлено высокой эффективностью и маневренностью таких энергоблоков, a также более низким влиянием на окружающую среду по сравнению с традиционными энергоблоками / Gas turbine plants (GT) and, operating on their basis, combined power units are the main development trend in the production of electric power
Ե.14.03 «Ջերմաէներգետիկա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում (Պոլիտեխնիկ) ; Գիտական ղեկավար՝ Զ. Մարուխյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ա. Մինասյան, Ս. Հովհաննիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Էլեկտրաէներգետիկական համակարգի օպերատոր» ՓԲԸ ; Ատենախոսություն՝ 161 էջ, սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology