Տեղեկատվական պատերազմներ. լուսաբանման հայկական փորձը / Information wars: Armenian experience of coverage - Ալավերդյան, Դավիթ Հրայրի / Alaverdyan Davit (Երևանի պետական համալսարան, 2011)
Ատենախոսությունը նվիրված է տեղեկատվական պատերազմների լուսաբանման հայկական փորձին, մասնավորապես, Հայաստանի և սփյուռքի լրատվամիջոցների մասնակցությանը հայ-ադրբեջանական և հայ-թուրքական տեղեկատվական հակամարտությանը, հակառակորդի կողմից կիրառվող մանիպուլյացիոն ու ապատեղեկացնող մեթոդներին և մեխանիզմներին, ՀՀ ազգային և տեղեկատվական անվտանգության ապահովման ուղղությամբ պետության ու ԶԼՄ-ների կողմից իրականացվող քայլերին, կիբեռպատերազմին, տեղեկատվական պատերազմներում համացանցի հնարավորությունների օգտագործմանը / Диссертация посвящена исследованию армянского опыта освещения информационных воин, в частности, участию средств массовой информации Армении и Диаспоры в армяно-азербайджанском и армяно-турецком информационном противостоянии; манипулятивным и дезинформирующим методам и механизмам, применяемым противником; осуществляемым со стороны государства и СМИ шагам, направленным на обеспечение информационной безопасности общества; кибервойным; использованию возможностей Интернета в информационных войнах / The dissertation is dedicated to the Armenian experience of covering information wars, particularly to the participation of media from Armenia and Diaspora in Armenian-Azerbaijani and Armenian-Turkish information confrontation; manipulative and misinformation methods and mechanisms used by the rival; steps taken by the state and media for providing information security of the society; cyber wars, and use of the possibilities of Internet in information wars
Ժ.01.06 «Ժուռնալիստիկա» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Մ. Հովսեփյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ս. Երիցյան, Լ. Կ. Սայադյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 30 էջ։
Keywords: Ժուռնալիստիկա / Journalism