Շարույթի ըմբռնումը լեզվաբանության մեջ - Գյուլզատյան, Դավիթ Վազգենի / Gulzatyan David (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2005)
Աշխատանքի նորույթը՝ շարույթին ու շարութաբանությանն առնչվող հարցադրումների նոր հայեցակերպն է՝ խնդրի քննության նոր մեթոդների ներմուծմամբ ու նոր եզրահանգումների առաջադրմամբ / Одна из сложных задач языкознания - это ограничить понятие синтагмы, no поводу которого существует множество исключающих друг друга пониманий, поэтому новизна работы заключается в новом осмыслении вопросов, связанных с синтагмой и с введением новых методов исследования данной проблемы
Ժ.02.02 «Ընդհանուր և կիրառական լեզվաբանություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվաբանության ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Բ. Ջահուկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ե. Սարգսյան, Հ. Ա. Հակոբջանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics