Անհատի ողբերգությունը Յ. Վ. Գյոթեի ստեղծագործության մեջ և դրա արտացոլումը XX դարի գերմանալեզու հեղինակների երկերում / Human tragedy in the works of I. W. Goethe and its reflection in German-language literature of the XX century - Ստեփանյան, Սիրվարդ Ալբերտի / Stepanyan Sirvard (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2015)
Ատենախոսությունը նվիրված է գերմանացի մեծ բանաստեղծ, արձակագիր, դրամատուրգ, փիլիսոփա Յnհ. Վ. Գյոթեի ստեղծագործական համակարգում անհատի ողբերգության հիմքերի և XX դարի գերմանալեզու գրականության մեջ նրա անդրադարձների և ազդեցությունների հարցերին / Диссертация посвящена основам трагедии личности в системе творчества великого немецкого поэта, прозаика, драматурга и философа И. В. Гете, традициям и влиянию трагедии личности на германоязычных писателей XX века, вопросам переосмысления трагедии личности в произведениях Гете в новом времени / The dissertation is devoted to the basics of human tragedy in the system of works of the eminent German poet, publicist, playwriter and philosopher J. V. Goethe, and its convention and reflection in the German-language literature and the issues of reassessment human tragedy of the works of Goethe in the New Literature
Ժ.01.07 «Արտասահմանյան գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Վ. Մուշեղյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Հ. Առաքելյան, Վ. Լ. Մակիչյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies